NE PEČE SE: Grčki sladoled kolač, jednostavan i bez margarina

Sastojci

Krema

1 litra mlijeka

2 dcl šećera

3 želatine

10 dkg napolitanka

10 dkg petit keksa

7,5 dcl Hole šlaga

1 šlag krema od vanilije

Ukrašavanje

2,5 dcl Hole šlaga

čokoladne mrvice

Priprema

1.Krema:

2.Želatinu pripremiti kako piše na poleđini paketića. Odvojiti 3 dcl mlijeka u lončić, staviti u to želatinu i šećer. Ostatak mlijeka (7dcl) staviti na vatru da zavri, ukuhati u to želatinu, mlijeko i šećer. Kad je kuhano staviti da se ohladi, prvo vani i onda nakon toga staviti u hladnjak na najmanje 3 sata. Kad je kuhano krema bude jako rijetka, ali neka vas to ne zabrinjava; krema je spremna kad u hladnjaku se toliko ohladi da postane želatinasto.

3.Pripremiti šlag kremu od vanilije prema uputstvu na poleđini paketića. To umiješati u hladnu kremu.

4.Napolitanke i petit kekse svako posebno usitniti u multipraktiku. Izmiksati 7, 5 dcl Hole šlaga.

5.Pripremiti 3 posude. Hole šlag podijeli u te 3 posude da u svakoj bude jednako, isto tako i kremu. U jednu posudu staviti usitnjene napolitanke, a u drugu petit kekse. Treca posuda ostaje samo hole i krema. Izmiješati sastojke u posudama.

6.Duboki protvan obližiti aluminijskom folijom sa svih strana i da viri van. Na protvan stavljati redom: krema s napolitankama, obična krema, krema s petit keksima. Staviti u hladnjak preko noći da se ohladi.

7.Drugi dan okrenuti kreme na drugi protvan i odvojiti od folije. Gore staviti izmiksani ostatak Hole šlaga i čokoladne mrvice i opet staviti u hladnjak.

Posluživanje

Nadam se da vam je priprema jasna. Ako vam nije,komentirajte ispod ako je nešto nejasno pa ću dodatno objasniti. I mi smo dobili malo nejasan recept i neke nam stvari nisu bile jasne,ali sam se potrudila čim bolje opisati postupak.

coolinarika.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *